Vi har kurset nye fotballedere!

Lagt ut av
Skriv ut

I april gjennomførte vi Fotballederkurs 1 for våre lagledere, styremedlemmer og andre interesserte i klubben.

Et av våre hovedfokus denne sesongen er lagsutvikling. Som en del av dette brukte vi sesongens andre laglederforum til å utdanne og kurse våre ledere. Fotballederkurs 1 (FLK 1) er det første trinnet i NFF sin fotballederutdanning. Vi gjennomførte dette over to tirsdagskvelder i storstua på klubbhuset, godt tilrettelagt og faglig utfordrende ledet av Sportslig leder, Christoffer Hansen.

Kurset tar for seg tema og problemstillinger man møter i klubbhverdagen som leder på styre- og lagsnivå. FLK 1 handler om å forstå hvordan idretten er bygd opp og dens formål, de viktigste reglene og lovene man må følge i en klubb og et idrettslag, og hvorfor «klubben som sjef» er en sentral faktor for ledelse i en veldrevet klubb og et robust lag.

Hvem er klubben, spør kursleder Christoffer Hansen, før diskusjonen rundt bordene settes i gang.

Siden kurset var et utvidet laglederforum, var en del av casene designet slik at man tok utgangspunkt i hvordan man kan handle i rollen som lagleder. Her fikk man prøve seg i saker som omhandler Fair Play, økonomi og generell ledelse: Hvem har det sportslige og økonomiske ansvaret i en klubb og et idrettslag? Hva vil det si å lede verdibasert? Hvilke verdier er viktige for deg? Og ikke minst – hva er verdiene til Ranheim Fotball og hvordan kan vi anvende disse?

Representert på kurset var hovedsakelig lagledere og trenere på alt fra vårt yngste lag til våre seniorlag, men også styremedlemmer, dommere, spillere fra vårt damelag og ansatte i administrasjonen.

Vi takker hver og en som deltok for bidragene og diskusjonene underveis i kurset, og vi gratulerer med flott gjennomført kurs og formell fotballederkompetanse!

Vi synes at kurset ble en såpass stor suksess at vi vil holde et nytt, tilsvarende kurs en gang litt frem i tid, til de som ikke hadde anledning denne gangen. Tid og sted meddeles gjennom våre kommunikasjonskanaler, så her er det bare å holde øynene åpne og melde interesse når muligheten byr seg. Har du ikke lyst til å vente? Sjekk ut NFF Trøndelags kurskalender for å se når dette eller andre relevante kurs avholdes i regi av kretsen eller hos naboklubbene våre.