Nå starter futsalsesongen

Skriv ut

Kommende sesong har både dame- og herresiden to påmeldte lag i senior, samt at de under 20 får eget seriespill i futsal frem til jul.

På trenersiden spres kompetanse jevnt og trutt, og klubben planlegger et internt futsalkurs for trenerne kommende høst. Denne uken startet Ranheim Futsal opp med treninger. I den anledningen har vi tatt en prat med Futsal-ansvarlig Stian Reinertsen (i bildet med ball) etter en treningsøkt i Ranheimshallen.

Fortell oss litt om futsal-tilbudet på Ranheim.

– Det har nå blitt så populært at de fleste lagceller er å se i de lokale turneringene. Juniortilbudet teller over 40 spillere og vil nok øke ytterligere.

Men sånn har det ikke alltid vært?

– Nei, vi begynte sånn smått med noen årskull på guttesiden for en del år siden. Dette viste seg å være en stor suksess på flere områder. Etter hvert fikk vi etablert et seniortilbud i 2016, hvor målet var å bygge dette tilbudet gradvis ut og samtidig spre effekter nedover i barne- og ungdomslagene. Etter hvert har vi fått muligheten til å fortelle om denne spennende idretten og spillformen i mange ulike forum og sammenhenger i Ranheim. Det har jevnt over blitt svært godt mottatt, og mange deler både interesse og nysgjerrighet rundt hva futsal kan gi.

Sammen med styret i hovedlaget står aktivitetsprinsippene svært sterkt, og futsal har et stort potensiale for å bli en egen aktivitetsvei for mange som etter hvert kanskje velger bort fotball.

– I dialog med trenerkorpset tenker vi både futsal med sin egenverdi, men vel så mye hvilken stor overføringsverdi det har for mange deler av aktivitet- og spillerutviklingen for fotballspillerne.

Hvordan ser det ut på seniorlaget herrer?

– Vi går nå løs på vår 5.sesong. Vi tar steget tilbake til 1.divisjon avd. Midt-Norge etter å spilt et år i Eliteserien på øverste nivå i Norge. I 1.divisjon får vi en fin anledning til å høste litt av den gode futsalutviklingen vi har hatt, spesielt blant 16-18 åringene på guttesiden over flere år. Nærmere tosifret av disse gutta blir en del av seniortilbudet kommende sesong, noe som er en hyggelig effekt av den jobben som er lagt ned av mange. I tillegg beholder vi den rutinerte stammen som sørger for at unggutta får noen gode foregangsspillere på mange vis i de daglige treningsarbeidet.

Ranheim Futsal 2 og kamparena i 2.divisjon blir en naturlig start for mange av de yngre spillerne. Klubben stiller med flere lag i cuper gjennom året, cup er cup, det er alltid morsomt å delta på.

Legg inn en kommentar