Egentrening i Ranheim Fotball

Skriv ut
I tiden du som spiller nå er uten fellestrening, har du en kjempefin mulighet til å skape deg gode vaner for egentrening. Du kan rett og slett ha veldig god nytte av denne ufrivillige perioden 🙂

Her vil du jevnlig få tilført flere og flere aktivitetsforslag, som du kan bruke i din hverdag. Det du trenger er en fotball og din egen lidenskap til den – sett i gang!

Vi deler egentreninga inn i 3 deler her: BALL – FYSISK – VIDEOANALYSE

BALL

Du trenger ikke store plassen til de fleste av øvelsene her. Alle øvelsene passer like godt for keepere som utespillere. I tillegg anbefales det å bruke en vegg, der du får øving på pasning-mottak.

UTVALG 1 UTVALG 2 UTVALG 2
Nærkontroll Lette touch med forflytning Oversteg og finter i fart
TP1 TP2 TP3
LINK LINK LINK

FYSISK

Øvelsene er valgt ut av Anders Megård, som er en av to fysioterapeuter i Ranheim Toppfotball. Det ligger korte fine videoklipp til hver øvelse i dokumentet under her. Vi oppdaterer etter hvert med flere øvelser dersom det er behov. Dokumentet finner du HER.

ETfysikk

VIDEOANALYSE

  • Velg deg ut 3 spillere i verdensklasse, som spiller i din rolle på banen.
  • Søk på videoklipp av spillerne dine og studèr dem.
  • Noter ned hvilke 3-5 ferdigheter hver av de er gode på.
  • Hva tror du kreves av øving med ball og kroppen for å mestre disse ferdighetene?
  • Hva er dine beste ferdigheter i din rolle?
  • Våg å del det du har kommet fram til med din trener og/ eller minst 2 medspillere i laget ditt.

NB!
Norge har hatt noen gode målscorer gjennom historien, men her vil jeg trekke fram spesielt fire spillere, som har hatt og har den samme sterke evnen til å analysere egen rolle som spiller – Erling Braut Haaland, Ragnhild Gulbrandsen, Ada Hegerberg og Ole Gunnar Solskjær.

Link videoer av SOLSKJÆR, GULBRANDSEN, HEGERBERG og HAALAND

Fotball er en intelligensidrett, der hver spiller foretar omtrent 600 valg i en 90-minutters kamp – Hvilke valg foretar du deg i din rolle? Hvorfor scorer Braut Haaland så mange og ulike mål? Hvorfor er Ada Hegerberg en notorisk målscorer? Hvordan kunne Solskjær komme inn som innbytter og gang på gang score mål på veldig kort tid på banen? Hvordan kunne Ragnhild Gulbrandsen vokse opp på Ranheim og bli Norges beste spiss?  – jo, de har alle hatt evnen og glede av en sterk vilje til å analysere spillet, motspillere og medspillere og hva det betyr for dem selv i deres rolle på banen – og så har de jobbet hardt for å klare det de har oppdaget må til.

Lykke til, håper vi sees på banen snart.

Fotballhilsen fra
Frank Robert Saltvik
Utviklingsleder

 

Legg inn en kommentar