Vellykket Ranheim Fotballskole

Skriv ut
«Dette frister til gjentakelse» var en av flere positive tilbakemeldinger på Ranheim Fotballskole i sommer. 90 gutter og jenter var samlet i fjæra siste uka i sommerferien til god fotballaktivitet, ledet av rekruttene fra Ranheim TF og trenerveilederne Martin og Vebjørn.

Felleskap stod i sentrum da gutter og jenter trakk på seg sine blå skolet-skjorter første dag, og rekruttene begynne arbeide med å forsøke å lære spillerne om fotball. Høyt aktivitetsnivå og spilleglede, blandet med godt fokus var oppskriften gjennom hele uka.

De første to dagene stod soneforsvar i fokus, og spillerne lærte om hvordan de skulle presse og sikre hverandre, og om å forsvare seg i forhold til hverandre. På dag tre ble fokuset flyttet over til angrepsspill og spillerne ble introdusert for bredde, dybde, dra på seg press, mellomrom, bakrom og hva de kunne gjøre med ballen i forhold til motspill. Fokuset gjennom uka holdt seg til å jobbe med å forstå seg selv og ballen i forhold til medspil og motspill, og hvordan man løser spillsituasjoner, noe som spillerne responderte svært godt på. Michael Karlsen og Kristoffer Løkberg har også vært innom og snakket med spillerne om hvordan man kan bli god i fotball.

Den siste dagen ble det turneringsdag. Da gikk konkurranseinstinktet og lidenskapen opp flere hakk og spillerne ga alt. Etter et vennskapelig mini VM, ble det grilling av pølser til lunsj, og etter lunsj ble skolen avsluttet med trenerkamp. Her møtte A-lagspillerne opp, og etter at Løkberg hadde lagt kampplanen spilte 90 barn og 10-12 A-lagspillere mot de 15 rekruttene som var trenere for skolen, med 6-7 baller i spill. Det ble scoret nok mål!

Aslak Witry avsluttet med kamprop, spillerne fikk autografer og is, og med det ble en strålende uke for fotball avsluttet. «Dette er den beste fotballskolen jeg har vært på» ble ytret mot slutten dagen av en av spillerne. Vi kan i hvert fall konkludere med at det var en innholdsrik og utviklende uke for spillerne, fylt av fotballglede.

Hvis noen kan tenke seg å gjenta opplevelsen arrangeres det ny fotballskole Mandag-Onsdag i høstferien (Uke 41) på dagtid for 9-13 år(09-05årgang). Påmeldingen er åpen og skjer på denne linken:

Meld deg på Ranheim Fotballskole Høst nå

Legg inn en kommentar