Klubbdommere med utviklingsfokus

Skriv ut
Sesongen er i gang, sola har gitt sine første varme kamper, ivrige trenere veileder sine håpefulle lag, og andre voksne kranser banene i håp om at fotballgleden skal kjennes i store og små.

I ledelsen av disse gode opplevelsene stiller det spillere som har gjennomført to kvelder på Klubbdommerkurs. De skal ut i sine første kamper som Kampledere for all potensiell fotballglede.

 

På Klubbdommerkurset har dommerne vært gjennom temaene:
– motivasjon for dommerrollen
– observasjon av dømming
– refleksjon og spørsmål i grupper
– individuelle oppgaver med tilbakemelding om egne ambisjoner og ønsker.

Her en video fra observasjons-og refleksjonsøkta med Eliteseriedommer Dag Vidar Hafsås og Toppdommerveileder Thorbjørn Aass.

Nå i sesongstarten veiledes klubbens dommere i kampene, og fra de første veiledningene kan vi se følgende styrker hos våre dommere:

1. God spilleforståelse gir gode valg når det gjelder bevegelser og posisjoneringer i forhold til spillets gang, samt konkrete avgjørelser.

2. Stor utvikling på første veiledet kamp vitner om viktigheten av veiledning og dommernes gode motivasjon for gjerningen. Særlig synlig på tydelighet i tegnene fra dommerne.

3. Dommerne er godt forberedt, der ferdigutfylt dommerregning, fløyte, dommerdrakt og oppmøtetid er klart på plass.

På utviklingssiden ser vi generelt at dommerne kan bruke sine styrker tettere inn i situasjonene, slik at flere detaljer avdekkes.

I vår klubb skal alle dommere etter våren 2018 kunne spørres om sine «3+1». I dette ligger hvilke 3 styrker de har og 1 område de p.t. har spesielt fokus på å utvikle.

Legg inn en kommentar